Lotto med drömvinsten

Drömvinsten heter ett spel av Svenska Spel AB och det lanserades år 2005. I spelet gäller det att du prickar 7 rätt på lotto och minst 2 rätt i joker. Vinsten börjar på 75 miljoner kronor så det är verkligen stora pengasummor som det handlar om för den lyckliga vinnaren.

Du ska välja sju nummer utav 35 möjliga, eller så väljer du HuxFlux som väljer ut numren åt dig. Du ska sedan välja om du vill vara med i onsdagens dragning eller lördagens. Sedan har du ytterligare ett alternativ och det är om du vill spela både Lotto 1 och Lotto 2 eller bara en av dem. Om du väljer att spela med jokern är du garanterad en vinstsumma på 1 miljon kronor om dina nummer slår in.

Det finns inte heller en gräns på hur mycket vinsten kan växa till, vilket gör spelet till ett lotteri som betalar ut enorma summor. Det svenska rekordet för största vinst någonsin blev som ett resultat av drömvinsten och den låg på 237 miljoner kronor, vilket för ett litet land som Sverige är en mycket stor summa.

Vinster som förändrar livet

Det finns flera solskensberättelser i media gällande vinster genererade tack vare detta spel, och du kan läsa om exempelvis arbetslösa människor som vann miljoner eller pensionerade par som vann stort och kan fokusera på det goda i livet. Drömvinsten har dragits 27 gånger hittills och jämfört med många europeiska lotterier så kanske inte vinstsummorna är så stora, men i svenska mått så handlar det om enorma mängder pengar.

Pengarna som man vinner via lotterier kan förändra liv. Om man dessutom investerar sin vinst smart så kan man få sina pengar att växa med hjälp av räntan eller tack vare aktier, så det finns mycket bra saker man kan göra med miljontals kronor.

EuroJackpot

EuroJackpot sponsras av Svenska Spel AB, som är ett statligt ägt bolag i Sverige som haft monopol på spelmarknaden i flera decennier. Det är inte förrän nu på senare tid som avregleringen av spelmarknaden börjar att ske, men Svenska Spel har etablerat sig väldigt väl under de årtionden som de har funnits och nu även på nätet med exempelvis EuroJackpot.

Hur spelet går till

Spelet består av ett lotteri där du som spelare väljer fem siffror och ytterligare två siffror så att du kan spela på 5+2 nummer. Du väljer dem antingen själv eller får dem tilldelad slumpvis. Detta kan du ställa in själv och om du inte vill eller orkar välja nummer själv så gör spelet det åt dig. Spelet är helt turbaserat och i skrivande stund så vann en småbarnspappa i Sala en vinst tack vare att ingen vinnare hittades med 5+2 rätt, så han kammade hem 5 miljoner kronor med hjälp av sin 5+1 rad.

Spelet går ut på att du ska pricka in 5 nummer av 50 möjliga samt 2 nummer av 10 stjärnnummer. Om du är ensam med att få 5+2 rätt vinner du minst 10 miljoner euro. I EuroJackpot finns även möjlighet till en progressiv jackpott och den växer hela tiden och kan nå hela 90 miljoner euro, vilket är en otrolig summa pengar.

Speltider och dragningar

Kom ihåg att spelstoppet sker klockan 23.00 på fredagar och du kan även delta i systemspel och lagspel om du vill använda spelet i sociala sammanhang. Det är väldigt vanligt att arbetslag tippar på diverse spel tillsammans för att sedan dela på den eventuella vinsten. Det är även så som många grabb- och tjejresor har fått sin början. Allt kan hända när du spelar och det är bara att hoppas på att du har turen på din sida.

Sätt igång och spela EuroJackpot nästa gång du funderar på ett lotteri. Det är ett välkänt sätt att vinna pengar på och kräver mycket lite engagemang från din sida, så det passar upptagna spelare väldigt väl.

PowerBall

PowerBall är USA:s största lotterispel och det kan spelas även hemma i Sverige tack vare diverse sajter som Multilotto eller Lottoland. Spelet har en jackpott på 2,9 miljarder kronor för tillfället och den kan vinnas lika enkelt som på många andra lotterier. Du väljer bara 5 nummer 1 och 69, och du kan ha flera dragningar om du vill ha fler chanser till vinst.

Du kan delta med 6 olika dragningar samtidigt om du så önskar, och du kan även välja att maximera dina vinster med hjälp av funktionen powerplay som utökar din vinst fem gånger om. PowerBall gör sina dragningar torsdagar och söndagar 05.00 svensk tid, och den garanterade jackpotten ligger på 40 miljoner dollar, vilket är ungefär 328 miljoner kronor.

Det är enorma summor pengar som rör sig i de olika lotterierna och särskilt de i USA där dollarn styr med järnhand. En rad kostar 35 kronor att köpa och du kan välja att spela när du vill eftersom spelet finns online och inte kräver att du tar dig till en fysisk plats för att delta. De tiderna börjar snart vara förbi när man var tvungen att gå ner till närmsta spelbutik för att köpa tips och lotterier, och med tanke på vilken genomslagskraft internet har haft i andra branscher så ser framtiden lika ljus ut när det gäller lotterier som PowerBall.

Hur du vinner största vinsten

Den största vinsten som du kan vinna i PowerBall får du till när du väljer 5 siffror mellan 1 och 69 samt en PowerBall siffra mellan 1 till 26. Om du får alla rätt i dragningen så har du vunnit jackpotten och kan fortsätta ditt liv i lyx. Du kan även välja ett tillägg hos Lottoland som aktiverar dubbel jackpott så att du kan öka dina vinster ytterligare, och det om något är värt pengarna.

EuroMillions

EuroMillions är ett lotterispel som finns i 9 länder runtom i Europa och dragningarna sker tisdagar och fredagar med vinster på minst 17 miljoner kronor, som kan stiga upp mot 190 miljoner euro i vissa fall. Du spelar enkelt på EuroMillions och det sker antingen via nätet eller via deras app som kan laddas ned för både Android och Apple, så du kan spela även när du befinner dig på språng.

Hur spelet går till

Spelet är enkelt och går ut på att välja fem huvudnummer mellan 1 och 50. Sedan kan du även välja lucky star-nummer mellan 1 och 12 och du kan närsomhelst aktivera slumpmässiga nummer om du inte vill välja själv. Du väljer sedan mängden dragningar som du vill delta i och till sist klickar du på Spela för att sätta igång.

Sedan är det bara att vänta in dragningarna och hoppas på att du har turen med dig, och eftersom spelet fungerar på mobila plattformar så kan du lika gärna befinna dig vid sommarstugan eller i fjällen när resultaten kommer in. Spelet är väldigt enkelt och kräver inga förkunskaper, vilket också gör det till ett lättspelat och trevligt spel som du kan spela när du känner för det.

Om du har bråttom och inte hinner spela på nätcasinon så kan du alltid lägga dina siffror på EuroMillions på bara några minuter. Sedan kan du fokusera på andra sysslor och behöver inte spendera mer tid på att spela, så lotterispel passar väldigt bra för upptagna personer som ändå vill njuta av spelglädjen.

Statistik

Hos EuroMillions så kan du även se en karta över vinnarna för respektive land som är med i dragningarna, och du ser också en procentuell uppdelning mellan de olika länderna. I skrivande stund så ligger Frankrike och Spanien på topp medan Storbritannien är på tredje plats, och du kan även se de största vinsterna som någonsin delats ut i spelet i listan under.

Mega Millions

Mega Millions är ett lotteri från USA som går att spela i Sverige från sajter som exempelvis Multilotto, och spelet fungerar som ett vanligt lotteri där du väljer ut dina nummer som du vill spela på och väntar på en dragning. Du kan även prenumerera på Mega Millions och då sker dragningarna som ett löpande abonnemang med dina siffror, och beroende på hur du spelar så kostar det olika mycket att delta.

Vad det kostar

Att göra en dragning är exempelvis 45 kronor, och väljer du att prenumerera 1 månad så kostar det 360 kronor i månaden och då sker totalt 8 dragningar på 5 rader. För tillfället ligger jackpotten på 2,1 miljard kronor, vilket är en otrolig summa pengar som kan förändra livet för vinnaren direkt, och här snackar vi alltså lyx i överflöd med privatflyg och båtar i varma länder.

Skatt eller inte

Tänk på att sajter som erbjuder Mega Millions för spelare utanför USA kan vara registrerade i länder utanför EU och då gäller inte skattefria vinster, så detta är något som du får tänka på innan du sätter igång.

Dragningar varje vecka

Mega Millions har dragningar varje vecka och det krävs inga förkunskaper att spela vilket också gör lotterier så populära. De största vinsterna är enorma och du behöver inte göra mer än att välja de nummer som du tror kommer vinna och sedan luta dig bakåt och vänta in dragningen. Det blir inte mycket enklare än såhär!

I jakten på miljoner

Det är alltid smart att spela lagom särskilt när det gäller såhär stora summor som man jagar efter, och det kan lätt bli intensivt och spännande att försöka få till storvinsten. Det kan ha sina nackdelar då det är lätt att tappa kontrollen över sitt spelande. Tänk alltid på att aldrig satsa mer än vad du har råd med och spela ansvarsfullt, men framförallt så måste du komma ihåg att ha kul.

Divine Fortune

Jackpotspelet Divine Fortune är en Net Ent-titel. Divine Fortune är inte utrustad med en sjuk jackpot som Hall of Gods eller Mega Fortune Dreams. Det är ett lite mindre jackpotspel.

Det finns en wild on wild funktion i Divine Fortune som är ganska kul. En wild symbol bakom en falling wild aktiverar wild on wild funktionen. Det är som en seriereaktion av wilds som gör att man kan vinna stort.

Du kan också vinna free spins i Divine Fortune. Tre eller fler free spins-symboler aktiverar free spins.

Temat i Divine Fortune är någon kombination av grekisk mytologi.

Jackpot bonus-spel

Tre eller fler bonus-symboler aktiverar bonusspelet. Bonussymbolerna är de som ser ut som mynt. I bonusspelet ska man sedan få så många nya bonussymboler som möjligt. Får man tre rader med bara bonussymboler så vinner man den stora jackpoten. Det finns två mindre som man kan vinna. Då räcker det med en eller två rader av bonussymboler.

Super Diamond Deluxe

Super Diamond Deluxe är ett jackpotspel som är så avskalat som man kan tänka sig. Det är så enkelt utformat som det går. Så den som vill spela ett jackpotspel i en slot men inte är så förtjust i video slots gör nog rätt i att prova Super Diamond Deluxe.

I Super Diamond Deluxe finns en funktion för win both ways. Vinster räknas alltså från båda håller och inte bara från vänster till höger som brukar vara standard.

Det är Blueprint Gaming som har tagit fram Super Diamond Deluxe. Det finns inga free spins-spel eller scatters eller liknande i det här spelet. Blueprint Gaming har verkligen gjort sitt bästa för att skala ned Super Diamond Deluxe så mycket som det bara går.

Hur man vinner jackpoten

För att vinna jackpoten på Super Diamond Deluxe så ska man fylla hela spelplanen med den stora fina diamanten. Då kommer man att få alla rullar i guld och så vinner man jackpoten. Lättare sagt än gjort, i vanlig ordning.

Empire Fortune

Empire Fortune är ett annat spel från Yggdrasil Gaming som har samma jackpot som deras andra jackpotspel, Joker Millions. Det är inte samma jackpot-spel, men de delar liksom jackpot.summa med varandra. Om någon vinner jackpoten på Joker Millions så ryker den på Empire Fortune och vice versa.

Empire Fortune har ett ganska pampigt tema. Det är rikedom och ska ge känsla av ett gammalt kungligt imperium. Tänk dig riksregalierna i Towen i London.

Kul jackpotspel

I jackpotspelet så står man inför en tredelad juveltårta med en supersmaragd på toppen. Man ska stanna alla olika delar vid rätt tid för att ta sig ända upp. Då vinner man den stora superjackpoten.

Du kan också vinna de mindre jackpotarna i det här Empire Fortune. Förutom Mega finns även två mindre jackpots. Det finns även ett free spins-spel som triggas av scatters. Tre scatters ger dig 10 free spins med dubbla vinster. Fyra scatters ger dig 20 free spins och fyrdubbla vinster. Fem scatters ger dig 30 free spins och tiodubbla vinster.

Joker Millions

Joker Millions är ett spel som Yggdrasil Gaming tagit fram. Spelet ser mycket klassiskt ut. Fruktsymbolerna, sjuan, klockan och jokern är alla klassisk symboler i enarmade banditer.

Joker Millions är ett ganska kul spel som går snabbt att spela. Principen är att om man sätter en vinstrad så får man en re-spin med vinstformationen intakt. Får man nya symboler som matchar de som ligger så ansluter den till vinstformationen så att säga. Så fortsätter det tills man inte får någon ny symbol att ansluta, eller tills man fyllt hela skärmen och inte kan vinna mer.

Fyll skärmen med jokrar för att vinna jackpoten

För att vinna jackpoten ska man fylla skärmen med 15 jokrar. Det är samma princip som i det vanliga spelet – att man får re-spins om jokrarna hamnat i en vinstformation. Läget för re-spins med jokrar är dock aningen mer dramatiskt.

Hall of Gods

Hall of Gods är sannolikt Net Ents främsta jackpotspel i dagsläget. Förut var det Mega Fortune som var herren på täppan. Men när Mega Fortune fick konkurrens av Mega Fortune Dreams så seglade Hall of Gods upp som spelet med den enskilt största jackpoten bland Net Ents titlar.

Tre scatters ger dig 10 free spins med alla vinster multiplicerat med tre. Du kan vinna fler free spins om du får tre nya scatters.

Slå rätt sköldar i bonusspelet

För att vinna den stora jackpoten så måste du slå upp tre av sköldar inne i bonusspelet som det står mega jackpot på. Du kan också slå upp tre lika midi jackpot-sköldar eller mini jackpot-sköldar. Själva upplägget är snarlikt upplägget i en skraplott då tre lika belopp ger vinst. Det finns inga nitlottar i spelet och man kan inte påverka utgången på något sätt. Man får helt enkelt hoppas på turen i vanlig ordning.

1 2