Lotto med drömvinsten

Drömvinsten heter ett spel av Svenska Spel AB och det lanserades år 2005. I spelet gäller det att du prickar 7 rätt på lotto och minst 2 rätt i joker. Vinsten börjar på 75 miljoner kronor så det är verkligen stora pengasummor som det handlar om för den lyckliga vinnaren.

Du ska välja sju nummer utav 35 möjliga, eller så väljer du HuxFlux som väljer ut numren åt dig. Du ska sedan välja om du vill vara med i onsdagens dragning eller lördagens. Sedan har du ytterligare ett alternativ och det är om du vill spela både Lotto 1 och Lotto 2 eller bara en av dem. Om du väljer att spela med jokern är du garanterad en vinstsumma på 1 miljon kronor om dina nummer slår in.

Det finns inte heller en gräns på hur mycket vinsten kan växa till, vilket gör spelet till ett lotteri som betalar ut enorma summor. Det svenska rekordet för största vinst någonsin blev som ett resultat av drömvinsten och den låg på 237 miljoner kronor, vilket för ett litet land som Sverige är en mycket stor summa.

Vinster som förändrar livet

Det finns flera solskensberättelser i media gällande vinster genererade tack vare detta spel, och du kan läsa om exempelvis arbetslösa människor som vann miljoner eller pensionerade par som vann stort och kan fokusera på det goda i livet. Drömvinsten har dragits 27 gånger hittills och jämfört med många europeiska lotterier så kanske inte vinstsummorna är så stora, men i svenska mått så handlar det om enorma mängder pengar.

Pengarna som man vinner via lotterier kan förändra liv. Om man dessutom investerar sin vinst smart så kan man få sina pengar att växa med hjälp av räntan eller tack vare aktier, så det finns mycket bra saker man kan göra med miljontals kronor.