EuroJackpot

EuroJackpot sponsras av Svenska Spel AB, som är ett statligt ägt bolag i Sverige som haft monopol på spelmarknaden i flera decennier. Det är inte förrän nu på senare tid som avregleringen av spelmarknaden börjar att ske, men Svenska Spel har etablerat sig väldigt väl under de årtionden som de har funnits och nu även på nätet med exempelvis EuroJackpot.

Hur spelet går till

Spelet består av ett lotteri där du som spelare väljer fem siffror och ytterligare två siffror så att du kan spela på 5+2 nummer. Du väljer dem antingen själv eller får dem tilldelad slumpvis. Detta kan du ställa in själv och om du inte vill eller orkar välja nummer själv så gör spelet det åt dig. Spelet är helt turbaserat och i skrivande stund så vann en småbarnspappa i Sala en vinst tack vare att ingen vinnare hittades med 5+2 rätt, så han kammade hem 5 miljoner kronor med hjälp av sin 5+1 rad.

Spelet går ut på att du ska pricka in 5 nummer av 50 möjliga samt 2 nummer av 10 stjärnnummer. Om du är ensam med att få 5+2 rätt vinner du minst 10 miljoner euro. I EuroJackpot finns även möjlighet till en progressiv jackpott och den växer hela tiden och kan nå hela 90 miljoner euro, vilket är en otrolig summa pengar.

Speltider och dragningar

Kom ihåg att spelstoppet sker klockan 23.00 på fredagar och du kan även delta i systemspel och lagspel om du vill använda spelet i sociala sammanhang. Det är väldigt vanligt att arbetslag tippar på diverse spel tillsammans för att sedan dela på den eventuella vinsten. Det är även så som många grabb- och tjejresor har fått sin början. Allt kan hända när du spelar och det är bara att hoppas på att du har turen på din sida.

Sätt igång och spela EuroJackpot nästa gång du funderar på ett lotteri. Det är ett välkänt sätt att vinna pengar på och kräver mycket lite engagemang från din sida, så det passar upptagna spelare väldigt väl.