PowerBall

PowerBall är USA:s största lotterispel och det kan spelas även hemma i Sverige tack vare diverse sajter som Multilotto eller Lottoland. Spelet har en jackpott på 2,9 miljarder kronor för tillfället och den kan vinnas lika enkelt som på många andra lotterier. Du väljer bara 5 nummer 1 och 69, och du kan ha flera dragningar om du vill ha fler chanser till vinst.

Du kan delta med 6 olika dragningar samtidigt om du så önskar, och du kan även välja att maximera dina vinster med hjälp av funktionen powerplay som utökar din vinst fem gånger om. PowerBall gör sina dragningar torsdagar och söndagar 05.00 svensk tid, och den garanterade jackpotten ligger på 40 miljoner dollar, vilket är ungefär 328 miljoner kronor.

Det är enorma summor pengar som rör sig i de olika lotterierna och särskilt de i USA där dollarn styr med järnhand. En rad kostar 35 kronor att köpa och du kan välja att spela när du vill eftersom spelet finns online och inte kräver att du tar dig till en fysisk plats för att delta. De tiderna börjar snart vara förbi när man var tvungen att gå ner till närmsta spelbutik för att köpa tips och lotterier, och med tanke på vilken genomslagskraft internet har haft i andra branscher så ser framtiden lika ljus ut när det gäller lotterier som PowerBall.

Hur du vinner största vinsten

Den största vinsten som du kan vinna i PowerBall får du till när du väljer 5 siffror mellan 1 och 69 samt en PowerBall siffra mellan 1 till 26. Om du får alla rätt i dragningen så har du vunnit jackpotten och kan fortsätta ditt liv i lyx. Du kan även välja ett tillägg hos Lottoland som aktiverar dubbel jackpott så att du kan öka dina vinster ytterligare, och det om något är värt pengarna.